Hebt u geen geïntegreerde garage aan uw woning en wilt u uw wagen toch veilig en goed beschermen? Of maakt u uw garage liever vrij voor andere doeleinden? Dan is een carport dé oplossing, zeker als u voor een carport op maat kiest. Lees de vele voordelen.

voordelen van een carport op maat

Betaalbaar en veelzijdig

Bij een garage heb je de kosten van de vloeren, muren, verlichting, ramen, deuren, isolatie, garagepoort… Bij een carport zijn er enkel de kosten voor het aanbouwen van het dak. Bovendien heb je meer ruimte om de portieren van je wagen te openen. Je kiest zelf of u een vrijstaande of aangebouwde carport wenst.

Duurzame bescherming

Een carport heeft een open structuur, velen denken dat hierdoor de wagen minder beschermd is. Het tegendeel is waar, de carport biedt een uitstekende bescherming. Door de open structuur wordt er minder condensatie gevormd op je wagen, en dus het risico op roest verkleint. Het resultaat is dat er minder kans is op corrosievorming.

Op maat van je behoeften

Een carport vult goed de verloren ruimte aan rond je huis. Je moet je huis namelijk op een bepaalde afstand van de scheidingslijn met je buren bouwen. Dit kan een redelijk grote afstand zijn, maar hier mag je meestal geen garage bouwen, een carport mag dan weer wel. Je kiest ook de maat van uw carport zelf, dit kan zowel voor 1 of 2 wagens zijn of voor een mobilhome, u kunt er ook andere spullen onder zetten zoals tuinmeubilair en fietsen. De keuze is volledig aan de klant.

Vergunning?

Een carport is eenvoudig te realiseren en een vergunning is vaak niet eens nodig.