rolluiken

Bent u aan het bouwen of aan het renoveren? Het is belangrijk om vooraf eens stil te staan bij uw keuze of u rolluiken wenst of niet. Het aanbod aan rolluiken is divers en bovendien zijn er diverse merken beschikbaar.

Wij kiezen voor het Duitse kwaliteitsmerk Roma omdat dit het meest duurzame, degelijke en stijlvolle merk is voor rolluiken. Het Duitse kwaliteitsmerk Roma gooit al tientallen jaren hoge ogen met innovatieve rolluiken. Volledig geproduceerd in Duitsland, dus topkwaliteit.

Wilt u graag meer informatie? Stuur ons een mail of bezoek onze ruime toonzaal. Wij geven u graag vrijblijvend informatie en een offerte.

Bent u aan het bouwen of aan het renoveren? Het is belangrijk om vooraf eens stil te staan bij uw keuze of u rolluiken wenst of niet. Het aanbod aan rolluiken is divers en bovendien zijn er diverse merken beschikbaar.

Inbouwrolluiken of opbouwrolluiken:

Een inbouwrolluik is een scherm van horizontale lamellen dat aan de buitenzijde tegen het raam wordt gemonteerd. Als het rolluik wordt neergelaten, hangt het scherm dus vlak tegen het raam. De lamellen en geleiders worden gemaakt van aluminium, kunststof (prima voor zonwering) of staal (anti-inbraak).

De rolas van het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. Daardoor heb je geen lelijke kast tegen de gevel, zoals bij een voorzetrolluik het geval is, maar is het rolluik mooi geïntegreerd in de muur. Een opgerold scherm is daardoor niet te zien.

Doordat een inbouwrolluik achter de gevel is geplaatst, ontstaat er een perfecte isolatie. Er kan geen zijwind tussen het luik en het venster komen. Een inbouwrolluik houdt in de winter de kou buiten, en weert in de zomer de warmte.

Voordelen van opbouwrolluiken/inbouwrolluik:

 • Opbouwrolluiken worden mee met het raam geplaatst en zijn dus ideaal bij verbouwingen en nieuwbouw.
 • Ze passen perfect bij zowel houten ramen, pvc-ramen als aluminiumramen.
 • Volledige of gedeeltelijke verduistering is mogelijk, afhankelijk van de privacy die je wenst.
 • Er is weinig of geen verlies aan ruimte of lichtinval.
 • De rolluikkast is geïsoleerd om eventuele warmteverliezen tegen te gaan, hetgeen een besparing van enkele honderden euro’s per jaar kan opleveren.
 • Extreem winddicht en groot isolerend vermogen. Er is een betere isolatie omdat raam en rolluik één geheel vormen en er dus geen gevaar op tochtgaten bestaat.
 • Bescherming tegen geluidsoverlast.
 • De bediening is eenvoudig.
 • Perfecte isolatie.

Voorzetrolluiken:

Een voorzetrolluik is een rolluik dat bovenop uw raam wordt bevestigd. Indien u jaren geleden een huis bouwde en u wilt graag rolluiken plaatsen, dan kiest u voor voorzetrolluiken.

Warmte en geluid vinden gemakkelijk de weg naar uw woning. En u hebt ’s avonds last van inkijk. Hoe u daarmee eenvoudig komaf maakt? Met voorzetrolluiken. Want een voorzetrolluik wordt geplaatst in een kast vóór uw venster, óp uw muur. Een karwei waarbij geen breek- en kapwerk aan te pas komt.

Voordelen van voorzetrolluiken:

 • Deze types rolluiken zijn het meest eenvoudig te plaatsen als het gaat om een reeds bestaand gebouw. Er zijn bijna geen constructiewerkenzoals kappen en breken nodig.
 • Door de manier van de plaatsing krijg je een tweede voordeel. Je zal geen last hebben van ongeïsoleerde stukjes waardoor koude binnen kan komen: er zijn geen koudebruggen.
 • Bescherming tegen geluidsoverlast.
 • De bediening is eenvoudig.
 • Perfecte isolatie.

Bediening (eventueel domotica?)

De tijd dat rolluiken lawaaierige en moeilijk te bedienen raamdecoratie waren ligt gelukkig ver achter ons. Met Roma-rolluiken kiest u immers voor comfort en degelijkheid. Van een eenvoudige drukknopbediening tot het volautomatisch openen en sluiten van uw rolluiken op basis van de zonnestand. Met Roma beschikt u over voldoende flexibiliteit en gebruiksgemak, volledig gemaakt naar uw maat en behoeften.

Wilt u toch graag domotica gebruiken om uw ramen te beveiligen in combinatie met rolluiken? Dan kan u ook hiervoor bij Roma terecht. Via een bewegingsmelder in combinatie met een ‘Somfy tahoma slimme box’ kan elke beweging rond uw huis gedetecteerd worden en zal de rolluik volautomatisch gesloten worden.