Er is wafelvorming in mijn zonweringdoek, kan er hier iets aan gedaan worden?

Nee, wafelvorming in uw zonnescherm kan voor komen ter hoogte van de naden, zoomen of in het midden van een doek. Door de dubbele dikte van het doek ontstaat er een verschil in diameter bij het oprollen van het doek. Dit is een eigenschap van een zonwering met doek.

Mijn doek van mijn zonnetent is kapot, kan dit gerepareerd worden?

Wanneer uw doek van uw zonnetent of knikarmscherm is gescheurd bij de naden kan dit helaas niet gerepareerd worden. In andere gevallen adviseren wij een nieuw doek. Het is namelijk een kostbaar traject om het kapotte doek te demonteren, op te sturen naar de fabrikant, en vervolgens weer te monteren op uw zonwering. Deze kosten liggen vrijwel gelijk aan die van een nieuw doek. Daarnaast zijn deze doeken vaak te vuil om door de machines te gaan. Het beste is om een nieuw doek in de bestaande zonwering te plaatsen. Hiervoor komen wij persoonlijk langs om het nieuwe doek in te meten en deze in bestelling te nemen.

Werkt Vandeputte in gans België?

Ja, wij werken over gans België. Wilt u graag een vrijblijvend bezoek? Hier vindt u ons contactformulier.

Ik heb geen fundering in mijn tuin, kan ik dan een terrasoverkapping plaatsen?

Ja, dat kan. Indien nodig, verzorgen wij ook een fundering voor de betreffende terrasoverkapping. Onder de terrasoverkapping boren wij schroeven de grond in waar de palen van de overkapping op worden gemonteerd. Wanneer u ervoor kiest om de terrasoverkapping dicht te maken leggen wij ook onder de wanden funderingen aan.

Verwijdert Vandeputte de oude zonwering of moeten we dat zelf doen?

Bij aanschaf van een nieuwe zonwering verwijderen wij de oude zonwering. Zowel het demonteren en afvoeren van de bestaande zonwering wordt door ons uitgevoerd. 

Mag het zonweringdoek nat worden?

Ja. De doeken drogen vanzelf weer op van uw screen of zonnescherm. Laat een nat doek wel nooit te lang opgerold zitten. Het beste kunt u het doek in een droge periode uitrollen en in de wind/zon laten drogen. Moderne doeken zijn schimmelvrij. Vuil wat op de doeken terechtkomt kan natuurlijk wel gaan schimmelen.

Hoe maak ik de binnenkant van de lamellen van mijn rolluiken schoon?

U kunt de voorkap van het rolluik demonteren (bij inbouw is dit helaas niet mogelijk) door links en rechts een schroefje weg te halen. U kijkt nu direct tegen de binnenkant van de lamellen aan. Door het rolluik in kleine stukjes te laten zakken kunt u de lamellen een voor een schoonmaken.

Mijn zonweringdoek heeft een (brand) gaatje, kan dit kwaad?

Een enkel gaatje in uw zonweringdoek doet geen enkele afbreuk aan de kwaliteit en degelijkheid van het doek. Het gaatje zal niet groter worden of scheuren.

Ik wil meerdere zonweringen individueel of in groep kunnen bedienen met één afstandsbediening. Kan dit?

Dit is geen enkel probleem. Wij werken met het Franse kwaliteitsmerk Somfy. Somfy levert afstandsbedieningen in vele soorten en kunnen eenvoudig, zoveel als u maar wenst, uitgebreid worden. Flexibiliteit door RTS! (Radio Technology Somfy)

Voorbeeld 1

Stel: u heeft een terrasscherm en wilt later 2 rolluiken laten bijplaatsen voor een slaapkamerraam en nog een uitvalscherm voor een keukenraam. Met een Telis 4 kanaals afstandsbediening kunt u met een simpele druk op de knop individueel of groepsgewijs deze laten bewegen.

Voorbeeld 2

Heeft u nog meer schermen binnen en buiten de woning en wilt u toch graag maar 1 afstandsbediening behouden? Ook dat kan met de 20 kanaals-afstandsbediening. Ook combinaties met draadloze wandschakelaars of sensoren zijn goed mogelijk. 

Wij geven u graag advies hierover.

Komen jullie langs om de juiste maten te nemen

Ja, naar aanleiding van uw bezoek aan onze showroom of na telefonisch overleg, maken wij een afspraak om de situatie ter plekke te beoordelen en u te adviseren over de mogelijkheden. Op dat moment nemen wij direct de maten op. Hier vindt u alle types zonwering.

Hoeveel bedraagt het BTW-percentage op een terrasoverkapping?

Standaard is dit 21% BTW. Indien uw woning 10 jaar of ouder is, kan u genieten van het verlaagd BTW percentage aan 6% indien de terrasoverkapping deel uitmaakt van uw woning. 

Kan er een terrasoverkapping geplaatst worden op een houten terras?

We moeten eerst onderzoeken of de ondergrond waarop uw planken bevestigd zijn geschikt is en voldoende stabiliteit hebben om de terrasoverkapping te dragen. Indien we zien dat dit niet het geval is, plaatsen we een betonfundering. Wenst u een vrijblijvend bezoek om dit samen te bekijken? Contacteer ons dan.

Is onderhoud aan een pergola - terrasoverkapping nodig?

Om langdurig en zorgeloos te genieten van uw terrasoverkapping is het aangeraden om jaarlijks onderhoud door een erkend installateur te laten uitvoeren. Mocht u dat willen bieden wij een jaarlijks onderhoud aan, wij bellen u jaarlijks op om samen met u een afspraak te maken om dit te komen uitvoeren. Hierbij zal men de draaiende delen en andere onderdelen van de terrasoverkapping die aan slijtage onderhevig zijn smeren en nazien. 

Wat is best tegen opwarming van uw huis: binnenzonwering of buitenzonwering?

Buitenzonwering zorgt voor een beter en gezonder binnenklimaat. Daarnaast draagt buitenzonwering bij om het huis in de zomer koel te houden. Terwijl binnenzonwering perfect geschikt is voor het waarborgen van privacy, is buitenzonwering juist goed om je huis te beschermen tegen oververhitting. Om ervoor te zorgen dat uw binnenklimaat niet opwarmt, is het aangewezen om de zonnestralen een halt toe te roepen vooraleer deze op het glas komen. Daarom is buitenzonwering de meest geschikte oplossing. Met binnenzonwering zal men hoogstens de lichtinval kunnen beperken, maar de warmte zit dan reeds binnen. Het meest geschikte product is een screen of knikarmscherm of zonneschermen.

Onze sterktes

Onze mensen

Ons team bestaat uit gedreven mensen met een grote betrokkenheid elke dag opnieuw. Zowel voor professioneel advies, service, plaatsing en installatie kunt u steeds rekenen op de expertise van onze medewerkers en hun professionele aanpak.

Showroom

In onze ruime toonzaal geven we u graag het passende advies zodat u de juiste keuze kan maken.
Onze mensen hebben voldoende praktijkervaring om samen met u naar uw plannen te kijken en een passend antwoord op uw vraag te geven.

Brustor terrasoverkapping B200 ODL (gemotoriseerd lamellendak)

Topmerken

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij voor u een selectie gemaakt van een kwalitatief productaanbod. Wij zijn officiële dealer van topmerken zoals Brustor, Roma, Somfy, Luxaflex. Wij kiezen voor leveranciers die permanent nieuwe producten ontwikkelen, voortdurend hun producten verbeteren en mee evolueren met de veranderende markt, waar wij en u ook de vruchten van plukken.

Toonzaal Beveren-Leie

Kortrijkseweg 44 - 8791 Beveren-Leie (Waregem)

Open van 9u - 12u en 13u - 18u

Zaterdag van 10u tot 12u en 13u - 17u

Gesloten op zondag en maandagvoormiddag

Wilt u graag onze producten zien in onze showroom? U kan een afspraak maken of u kunt vrij langskomen in onze toonzaal.