binnenzonwering of buitenzonwering?

Er bestaan verschillende soorten zonwering. Je hebt enerzijds zonwering opties aan de binnenkant van je raam, wat wij raamdecoratie noemen, anderzijds heb je zonwering aan de buitenkant van je raam, zoals bv rolluiken of screens. Het grote verschil tussen beide is dat je met buitenzonwering effectief de warmte buiten houdt, terwijl raamdecoratie (of binnenzonwering) veel minder ‘warmtewerend’ is en eerder dient om uw woning decoratief aan te kleden.

Wanneer je kiest voor raamdecoratie zijn er heel veel mogelijkheden zoals: houten lamellen, vouwgordijnen, rolgordijnen, verticale lamellen en horizontale lamellen... Wanneer je de opties bekijkt voor buitenzonwering kom je al snel terecht bij screens en rolluiken. Maar waarin verschillen beide buitenzonwering-systemen van elkaar?

screens of rolluiken

Screens zijn tegenwoordig zeer populair. Deze optie van buitenzonwering voorkomt dat de hitte je huis kan binnendringen. Het doek van een screen zakt verticaal voor je gehele raam waardoor de warmte geen kans krijgt om je raam te bereiken en je huis binnen te dringen. Daarnaast bieden screens nog pluspunten: het doek van een screen is licht transparant waardoor het zicht naar buiten perfect behouden blijft. Screens zijn ook lichtdoorlatend, maar houden de warmte buiten. Doe je screens naar beneden, zet het raam open én geniet van een heerlijk briesje in huis. Je screen vervult in dit geval ook de functie van een vliegenraam.

 

 

Vergelijk je screens met rolluiken? Dan zal je ontdekken dat rolluiken inbraakwerend zijn. Rolluiken zijn uitgerust met een optilbeveiliging waardoor het héél moeilijk wordt voor inbrekers om je huis binnen te dringen. Deze beveiliging hebben screens niet. Screens hebben ook geen isolerende functie. In de winter houden ze wel de warmte van buitenaf tegen, maar ze zorgen er niet voor dat de warmte in de winter in huis blijven. Ook hebben ze geen akoestische isolering, waardoor geluiden niet gedempt worden. Met een rolluik kunt u uw ruimte volledig verduisteren, met een screen kan dit niet volledig gebeuren.

Aan de hand van deze tips hopen we u te kunnen helpen in uw keuze naar de ideale zonwering: binnenzonwering of buitenzonwering; screens of rolluiken. Wenst u meer info of prijzen van deze producten? Wij helpen u graag verder!