buitenzonwering

2023 bewijst de functionaliteit van de terrasoverkapping

Laten we hartje winter even buiten beschouwing laten, want dan zitten de meeste mensen liever onder de kerstboom dan onder de terrasoverkapping. Maar de rest van dit jaar tot nu bewijst het nut van een terrasoverkapping. Zon, warmte, hitte, regen, wind… Behalve sneeuw hebben we alles wat een terrasoverkapping nuttig kan maken wel zo’n beetje gehad.

Het voorjaar was niet geweldig. Dan is een terrasoverkapping handig om toch even beschermd tegen het weer 'buiten' te kunnen zitten. Juni was vervolgens heet maar ook dan zijn mensen graag buiten. Een lamellendak is dan een perfecte oplossing: de zon weren. Als de eindgebruiker een overkapping met een glazen dak heeft, kan een geïntegreerde zonwering helpen.

 

 

terrasoverkapping Brustor

Dat is het leuke van een terrasoverkapping. Er zijn tal van mogelijk­heden om ze naar wens vorm te geven óf aan te passen en uit te breiden. Dat laatste is heel interessant, zowel voor de eindgebruiker als de zonwering- of overkappingenspecialist. Een overkapping is een ‘groeiproduct’. Tenzij de eindgebruiker met de ‘top of the bill’ begint, met een overkapping die helemaal af en compleet is, zijn er tal van mogelijkheden om de overkapping voor de eigen situatie te optimaliseren. Screens om een laagstaande zon, wind of inkijk te weren, verlichting voor als het buiten donker wordt, warmte­stralers voor als het later op de avond is of later in het jaar frisjes wordt, glazen wanden om een tuinkamer te kunnen maken... Op die manier kan een overkapping tot in lengte van jaren functioneel blijven.